A ECO4US no només impulsem el reciclatge i la reutilització en el marc de la nostra activitat de gestió de residus. Compromesos amb l’entorn i com a part del nostre programa de Responsabilitat social Corporativa (RSC), anem un pas més enllà i aquest 2024 vam iniciar el projecte ECO4FOREST.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal la reforestació de boscos arreu del món, i especialment al litoral català, a través de Tree-Nation i el projecte ARBA Sistema Litoral. Però el valor afegit d’aquest projecte és que es duu a terme amb la col·laboració dels nostres clients.

Com funciona ECO4FOREST? En col·laboració amb diverses organitzacions plantem un arbre per cada 60 tones de residus recollides als nostres clients per gestionar-los. Així, tots aquests clients, independentment de la grandària de la seva empresa i en igualtat de condicions, participen en el projecte. Aquest esforç conjunt ens permet contribuir més i millor a favor de la lluita contra el canvi climàtic i la millora del medi ambient.

I per què un arbre per cada 60 tones de residus? Perquè els arbres de determinades espècies són capaços d’absorbir la quantitat de CO2 emesa degut a la gestió d’aquestes 60 tones de residus, compensant i equilibrant així la petjada de carboni al planeta.

Així, doncs, el primer semestre d’aquest 2024 ECO4US i els nostres clients hem contribuït conjuntament a la reforestació de boscos amb la plantació de 166 arbres. El primer trimestre es van plantar 78 arbres dins la iniciativa ARBA Sistema Litoral, l’Associació per a la Recuperació dels Boscos Autòctons del Sistema Litoral Català. És una associació sense ànim de lucre oberta a totes les persones compromeses amb la natura, que actua per conservar la biodiversitat, restaurar la flora i fomentar la fauna autòctona de la depressió i les serralades litorals catalanes.

El segon trimestre de l’any, a través de Tree-Nation, es van plantar 88 arbres. Està demostrat que plantar arbres és una de les solucions més eficients per combatre el canvi climàtic. Partint d’aquesta perspectiva, Tree-Nation és una organització la missió de la qual és reforestar el món. Gràcies als seus projectes de reforestació i conservació, l’organització contribueix a restaurar boscos, crear llocs de treball, donar suport a comunitats locals i protegir la biodiversitat.

Així doncs, gràcies a ECO4FOREST, des d’ECO4US, amb la implicació dels nostres clients, fem palès el nostre compromís amb l’entorn local i també amb el global.

Per tot això, ECO4FOREST és molt més que un projecte de reforestació. És una iniciativa innovadora i compromesa que involucra els clients en la protecció i restauració dels boscos, promou la consciència ambiental i contribueix de manera significativa a la lluita contra el canvi climàtic.