ECO4US va visitar el mes d’abril passat la fira de robòtica Advanced Factories. Convidats pel nostre partner Theker Robotics, en aquesta trobada de referència en innovació per a la indústria 4.0 vam poder observar de primera mà les darreres innovacions en tecnologia robòtica i automatització de processos. Advanced Factories, que inclou un congrés que s’ha convertit en el fòrum internacional més gran d’Europa en indústria 4.0, reuneix els principals experts, empreses i startups del sector industrial per mostrar les últimes tendències i solucions en robòtica.

Durant la visita a Advanced Factories, els professionals d’ECO4US vam tenir l’oportunitat de presenciar demostracions de robots autònoms, solucions d’intel·ligència artificial aplicades a la indústria, drons d’entrega i moltes altres tecnologies que estan revolucionant la manera com es duen a terme els processos de fabricació i logística; totes aquestes eines fonamentals i de gran interès per al sector de la gestió i el tractament de residus. La presència en aquesta fira, doncs, ens ha permès d’ampliar el nostre coneixement sobre les darreres tendències en robòtica i automatització, així com establir noves aliances i col·laboracions que ens permetran continuar avançant en el nostre projecte d’automatització de processos.

Entre totes les novetats presentades, un dels aspectes més destacats per a la nostra activitat va ser la presentació de diversos robots col·laboratius dissenyats per treballar mà a mà amb els col·laboradors a la línia de producció. Aquesta tecnologia permet més flexibilitat i eficiència en els processos de fabricació, a més de millorar les condicions de treball per als empleats en reduir el risc de lesions i l’esforç físic requerit.

Així, doncs, l’automatització no només ens permet optimitzar els recursos i reduir el malbaratament, sinó que també ens ajuda a millorar la qualitat i la precisió en la fabricació dels nostres productes. A ECO4US, com a empresa compromesa amb l’eficàcia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica (com demostra el nostre projecte ECO4FOREST), estem convençuts que la robotització dels processos industrials és clau per avançar cap a un model de producció més respectuós amb el medi ambient, la qualitat dels resultats i el benestar dels nostres col·laboradors. No en va el nostre lema corporatiu és “Treballem per a tu, transformem per al medi ambient”.

D’altra banda, volem felicitar el nostre partner Theker Robotics pel reconeixement que ha rebut als Factories of the Future Awards 2024 —els guardons de la fira Advanced Factories de reconeixement a la tasca i l’excel·lència a la indústria manufacturera—. Concretament, Theker va ser guardonada amb el premi Mitsubishi a l’Startup més disruptiva en l’àmbit industrial.

A ECO4US col·laborem estretament amb Theker en el nostre projecte d’automatització de processos i aquest important reconeixement al nostre partner ens omple d’orgull i ens motiva per continuar treballant plegats per transformar en realitat la nostra visió d’un futur més sostenible i eficient.

En resum, la nostra visita a la fira de robòtica Advanced Factories, gràcies a la invitació de Theker, ha estat una experiència enriquidora que no només ens ha permès conèixer de prop les darreres innovacions en tecnologia robòtica i automatització, sinó també reafirmar la nostra col·laboració amb Theker Robotics a la recerca de solucions innovadores per a la indústria en general i el nostre sector en particular.